Kāpēc mums jābūt pasākumā “Awakening Europe Baltija 2018”

Ievietoja | Sadaļa Jaunumi! | Publicēts 27-08-2018

Ieteikt draugiemPačivini Share on Facebook Izprintē Nosūti draugam e-pastu

Kā jau ziņojām, šogad no 30.augusta līdz 2.septembrim arēnā “Rīga” notiks liels starptautisks kristiešu pasākums “Awakening Europe Baltija” (vairāk par to lasiet ŠEIT). Līdzīgi pasākumi jau notikuši Nirnbergā, Stokholmā un Prāgā. Piedāvājam vairāku Latvijas kristiešu liecības par “Awakening” pieredzēto iepriekšējos gados, par sajūtām un emocijām, un to, kā šis pasākums mainījis ļaužu dzīves un kristīgo sabiedrību kopumā. Visas liecības skanējušas Kristīgā Radio rīta raidījumā “Awakening Europe Baltija”. Tā kā par “Awakening” nereti dzirdami pretrunīgi viedokļi, ceram, ka šīs liecības varētu uzrunāt kādu, kurš vēl šaubās, un palīdzēt izšķirties tomēr apmeklēt pasākumu. Priecāsimies jūs redzēt arēnā “Rīga”, lai kopā ar daudziem tūkstošiem Dieva bērnu pagodinātu mūsu Ķēniņu!

****

Kristīne Dundure,
“Awakening Europe Baltija” koordinatore Latvijā

- Droši varu teikt, ka pirmais “Awakening” pasākums Nirnbergā 2015.gadā mainīja manu dzīvi. Tā bija mana pirmā kristīgā konference, uz kurieni devos ar vienu mērķi - sastapties ar  Jēzu Kristu. Ceļš līdz Nirnbergai nebija viegls, tāpēc pirmajā vakarā uz pasākumu aizgāju mazliet sabozusies. Konferences sākumā tika ienesti visu Eiropas valstu, tostarp arī Latvijas karogs. Tolaik dzīvoju Zviedrijā, uz kurieni biju aizbraukusi ar domu nekad vairs Latvijā neatgriezties. Taču Nirnbergā, tiklīdz ieraudzīju Latvijas karogu, nespēju atraut acis no tā. Jutu, kā Dievs ielej manī sirdī mīlestību uz savu zemi. Tovakar es sapratu, ka Dievs mīl Latviju, ka Viņam rūp šī zeme un Viņš grib, lai es tur būtu. Asaras lija pār maniem vaigiem un es klusi teicu: “Labi, Dievs, es braukšu uz Latviju!”

Atgriezos Latvijā ar lielu vēlmi kalpot Kristum. Dzīvoju Kuldīgā, apmeklēju vietējo draudzi. Tomēr pēc kāda laika arvien vairāk sāku just vilšanos, jo tā kristiešu attieksme un  draudžu kalpošanas veids, ko redzēju Latvijā, nebija gluži tāds, kādu biju pieredzējusi Vācijā un Zviedrijā. Nemācēdama ar šo sajūtu tikt galā, es nocietināju savu sirdi un aizbraucu atpakaļ uz Zviedriju. Tur 2016.gadā piedalījos “Awakening” organizēšanā Stokholmā un pieredzēju brīnišķīgu Svētā Gara darbību. Nolēmu sarīkot īpašu lūgšanu par Latviju. Sapulcējāmies pāri par 150 cilvēkiem un lūdzām Dievu. Esot uz ceļiem es sapratu, ka mana attieksme pret Latviju nav pareiza. Es redzēju šajos cilvēkos tik lielu izsalkumu pēc Dieva! Mana sirds salūza un es sapratu, ka arī Latvijā cilvēki ilgojas pēc garīgas atmodas.

Tiem, kas joprojām domā, ka Latvijā šāds pasākums nav vajadzīgs, varu pateikt, ka Zviedrijā pēc “Awakening” piedzīvotas brīnišķīgas pārmaiņas. Draudžu starpā, kur agrāk valdīja šķelšanās un aizvainojums vienam pret otru, tagad atnākusi vienotība un brāļu mīlestība. Tūkstošiem jauniešu ir nākuši pie Kristus, kalpotāji no jauniešu vidus ar Evaņģēlija vēsti uzrunā cietumniekus, bāreņus un citas sociālās grupas. Ir tik daudz liecību, ko Dievs dara šajā zemē! Es ticu, ka tādas pašas un vēl lielākas lietas notiks arī Latvijā. Šim mērķim mēs tad arī rīkojam “Awakening Europe Baltija”.

Santa Daņileviča,
dziedātāja, “Awakening Europe Baltija” koordinatores palīdze

- Mans pirmais “Awakening” notika Zviedrijā. Tas bija pasākums, kas pārmainīja manu dzīvi. Latviešu valoda nav mana dzimtā. Vēlme to apgūt man radās tieši “Awakening”. Vienā no dievkalpojumiem aicināja aizlūgt par cilvēkiem, kuru sirds deg par garīgu atmodu savā zemē. Tolaik man Latvija īsti sirdī nebija, un es drīzāk meklēju iespēju, kā tikt no šejienes projām. Taču Zviedrijā es lūdzu, lai Dievs maina manu attieksmi. Kad atgriezos Latvijā, pēc pāris nedēļām Dievs dāvāja man dziesmu. kopā ar draugiem nolēmām, ka man ar to jāpiedalās Eirovīzijas atlases konkursā “Supernova”. Mana vēlme bija pagodināt Dievu un ieraudzīt, ka nācija, kuras vidū esmu uzaugusi, piedzīvo dzīvā Dieva atklāsmi.

Konkursa gaitā piedzīvoju, ka patiesībā kristieši Latvijā vēl ir ļoti sašķelti. Bet, lai varētu atnākt garīga atmoda, Dievs mūs aicina būt vienotiem. Mums ir maza valsts, bet Dievam ir liels plāns šai valstij. Es ticu, ka atmoda nāks. Kristiešiem ir pienācis laiks apvienoties. Tāpēc es arī piedalos “Awakening Europe Baltija” organizēšanā. Esmu bijusi daudzās konferencēs, bet “Awakening” patiešām ir unikāls veids kā pasludināt Evaņģēliju. Tomēr mums jāsaprot arī, ka atmoda nav tikai viens pasākums, bet pārmainīta dzīve. Ja šis pasākums pārmainīja manu dzīvi, ja tas iededza manī vēlmi lūgt par savu valsti, mācīties latviešu valodu un iegūt Latvijas pilsonību, esmu pārliecināta, ka Dievs jūsu dzīvē var izdarīt daudz vairāk. Tāpēc priecāšos jūs redzēt “Awakening Europe Baltija 2018″!

Daniels Ozolinkevičs,
kristīgais kalpotājs

- Mans pirmais “Awakening” bija 2016.gadā Stokholmā. Vēl pirms dievkalpojumiem man bija iespēja piedalīties mācītāju un līderu sanāksmē, kur mani pārsteidza lielā vienotība, kāda tur valdīja. Gan “Awakening” kamanda, gan zviedru un citu tautību garīgie līderi - visi bijām kā liela ģimene. Kas attiecas uz dievkalpojumiem, vienmēr ir labi slavēt un pielūgt Dievu, sajust Viņa klātbūtni, dzirdēt Dieva Vārda sludināšanu. Reizēm cilvēki jautā, kāpēc šādi lieli pasākumi vajadzīgi? Tāpēc, ka šādos pasākumos kopā sanāk ļoti daudz cilvēku, bet kur ir daudz cilvēku, tur arī daudz liecību. Kāds saņem fizisku, emocionālu vai garīgu dziedināšanu, kāds garīgu stiprinājumu vai iedrošinājumu. Kāds varbūt pirmo reizi dzird par Jēzu, bet kādam iesētā Vārda sēkla uzdīgs vēlāk un viņš kļūs par Kristus sekotāju.

Stokholmā biju iesaistīts ielu evaņģelizācijas grupiņā. Man tas bija atgādinājums, ka ir svarīgi dalīties ar Evaņģēlija vēsti, uzrunāt cilvēkus - gan pazīstamus, gan nepazīstamus. Ir jāizmanto iespējas, kuras Dievs mums dod. Manā dzīvē bija laiks, kad es to darīju daudz biežāk, taču pirms Zviedrijas brauciena šķita, ka vairs nemāku liecināt, ka man nekas nesanāk. Zviedrijā es atkal sajutu Dieva vadību šajā kalpošanā. Man tas bija liels iedrošinājums un stiprinājums, par ko esmu Dievam ļoti pateicīgs.

Iespaidi “Awakening” bija patiesi grandiozi. Līdzās vietai, kur notika pasākums, atradās milzīgs lielveikals. Pārtraukumā starp dievkalpojumiem šo veikalu burtiski pārpludināja kristiešu straumes, kas skaļi sauca: “Jēzus, Jēzus, Jēzus!” Visi liecināja par Kristu, visi aizlūdza par cilvēkiem. Tas bija labs atgādinājums par kristieša misiju un evaņģelizācijas svarīgumu. Arī atceļš bija interesants. Uz prāmja sanācām kopā visas latviešu grupas, kas atgriezās no “Awakening”, un slavējām Dievu. Cilvēki nāca un klausījās. Evaņģēlists Marks Ozolinkevičs pasludināja Dieva Vārdu. Tas bija ļoti uzmundrinoši, ka Dievu var slavēt un par Viņu liecināt ne tikai baznīcā, bet it visur - arī uz prāmja.

Šogad kristieši no visas Eiropas ieradīsies, lai svētītu mūsu zemi. Jau tagad cilvēki visā pasaulē lūdz - Dievs, svētī Latviju! Kristieši lūdz par mums un tic garīgai atmodai Latvijā. Mēs esam dažādi, bet mūs visus vieno ticība Kristum un kopēja misija. Kā rakstīja apustulis Pāvils - es priecājos par katru veidu kā Evaņģēlijs tiek pasludināts. Tas nozīmē, ka Dieva spēks slēpjas nevis cilvēkos, bet pašā vēstī par Kristu. Katru reizi, kad Evaņģēlijs tiek pasludināts, tas kaut ko izdara cilvēku dzīvēs. Ja lūdzam: “Dievs, svētī Latviju!” un gribam redzēt cilvēkus glābtus, “Awakening” ir laba iespēja piedalīties, priecāties Svētajā Garā kopā ar Dieva tautu un pateikties Kristum par Viņa asins upuri Golgātā.

Jānis un Daina Vekmaņi,
kristīgie kalpotāji no Ventspils

- Par “Awakening” pirmoreiz dzirdējām no Kristīnes Dundures pēc pasākuma Nirnbergā un jau nākamajā gadā paši piedalījāmies tajā. Tieši Stokholmā pa īstam sapratām, kas ir “Awakening”, un uz Prāgu jau organizējām autobusa reisu no Latvijas. Bijām no dažādām draudzēm, taču jutām lielu vienotību. Mums bija viens mērķis - pielūgt Dievu un būt kopā šajā pasākumā. Atceļā dzirdējām daudz liecību, kā Dievs pieskāries cilvēkiem “Awakening” pasākumā. Pat mūsu autobusa šoferis, klausoties šīs liecības, gluži kā Apustuļu darbu grāmatā jautāja: “Kas man jādara, lai es tiktu glābts?”

Vēl pirms Prāgas [Daina] piedzīvoju atklāsmi par “Awakening Europe”. Sapnī redzēju Benu Fidžeraldu turot rokā divus sērkociņus. No parastiem tie atšķīrās ar sēra krāsu - tā bija nevis brūna, bet karaliski zila. Tas runā par Dieva autoritāti, karaliskumu. Bens sāka sist sērkociņus bungu ritmā un berzēt vienu pret otru, līdz radās uguns, kas pārņēma telpu kā eksplozija. Visapkārt bija uguns, tomēr nejuta ne deguma smaku, ne redzēja deguma pēdas. Telpā valdīja tīra, tāda kā sudrabota atmosfēra. Mūsuprāt tas bija pravietisks sapnis, ko Dievs vēlas darīt Eiropā un arī Latvijā. Proti, divi sērkociņi ir divas lietas - lūgšana un dvēseļu glābšana, kam jātop apvienotām. Reinharda Bonkes māceklis Daniels Kolenda saka, ka apvienojot lūgšanu un evaņģelizāciju, mēs piedzīvosim lielāko atmodu pasaules vēsturē.

Pēc tam sapnī ieraudzīju kravas auto, kas bija pilns ar mazām kastītēm. Tajās atradās kurpes, uzvalki, raibas kaklasaites, krekli, bikses. Jautāju: “Kas šīs par kastītēm?” Man atbildēja, ka tās ir lietas, kas cilvēku uztverē ir viņiem vajadzīgas, taču, lai mēs varētu tikt tālāk, ir jātiek garām šim automobilim. Bet, lai to izdarītu, mums jāatstāj nevajadzīgās, vecās drēbes un jāuzvelk jaunas. Tikai tad būsim gatavi Jēra [Kristus] kāzu mielastam, gatavi tam, ko Dievs vēlas mums dot un ko Viņš grib darīt Latvijā.

Katrā kristīgā pasākumā vienmēr ir šis jautājums - Dievs, ko Tu darīsi? Pasākumi nāk un aiziet, bet tas, ko Dievs izdara cilvēka sirdī, paliek. “Awakening” centrā nav kāds evaņģēlists, kalpotājs vai misionārs, tā nav arī kādas garīgas dāvanas, bet tikai un vienīgi - Jēzus Kristus. Otrs ir neticīgi cilvēki. “Awakening” komanda mobilizē kristiešus iziet ielās un dalīties ar neglābtajiem Evaņģēlija vēstī. Pēc pasākuma kristieši to turpina darīt arī savā ikdienā, savā pilsētā. Dievs arī saka: no viņu augļiem jums tos būs pazīt. Pēc “Awakening” mēs redzam izmainītas dzīves, izmainītas sirdis, izmainītus cilvēkus.

Gan Stokholmā, gan Prāgā cilvēki no Latvijas nāca kopā, lai lūgtu par mūsu zemi. Stokholmā bijām aptuveni 200, Prāgā - ap 400 latviešu. Jau toreiz sapņojām, ka “Awakening” varētu būt laba dāvana Latvijai simtgadē. Un Dievs atbildēja uz mūsu lūgšanām un sirds ilgām. Tomēr daudzi šobrīd domā: tā kā pasākums notiek Latvijā, varbūt starp darba pienākumiem izraušos uz vienu dienu un aizbraukšu. Tā nav pareiza attieksme. Kāpēc mēs savai valstij, savai tautai gribam dot vien pārpalikumu no mūsu laika? Mums jāmaina sava domāšana. Kad cilvēki brauca uz Prāgu, nevienam pat prātā neienāca doma, ka viņi tās četras dienas varētu pavadīt kur citur. Arī savai tautai un valstij mums jāvelta pilnu laiku, vismaz šīs četras dienas sniedzot savu ieguldījumu pasākuma norisē.

Visbeidzot, mums jāsaprot, ka kristietība - tā nav ne denominācija, ne vietējā draudze, ne kustība, un pat ne doktrīna. Kristietība - tas ir Jēzus Kristus. Ja Jēzus velk cilvēkus pie Sevis, tad pasākuma ārējai formai, ietvaram, nav nozīmes. Galvenais ir tas, ko Dievs grib izdarīt šajā valstī. Konfesijām beidzot jāizvelk no kabatām akmeņi, kas mums traucē būt sadraudzībā vienam ar otru. Daži domā, ka tas varētu notikt ar “Awakening” palīdzību, tomēr mums nevajadzētu noteikt Dievam kādus termiņus. Ļausim, lai Viņš ir darītājs. “Awakening Baltija” ir tikai sākums. Jautājums nav par vienu četru dienu pasākumu, bet paliekošām pārmaiņām. Tāpēc mēs ceram arēnā “Rīga” ieraudzīt visas draudzes, kas vēlas redzēt pārmainītas cilvēku dzīves un reālu garīgu atmodu Latvijā.

Marks Ozolinkevičs,
evaņģēlists, “Awakening Europe Baltija” ielu evaņģelizācijas koordinors.

- Esmu bijis “Awakening” pasākumā Stokholmā. Sākumā no mūsu draudzes domājām braukt vien daži jaunieši, taču aizbrauca liels autobuss ar 50 cilvēkiem. Uz kuģa sastapām vēl citas grupas no Latvijas. Ceļš līdz Stokholmai mums nebija viegls. Daudziem jauniešiem pietrūka naudas, tāpēc vajadzēja pilnībā uzticēties Dieva gādībai. Labi, ka brāļi un māsas saziedoja naudiņu, lai visi, kam tas bija sirdī, varētu aizbraukt. Jau uz prāmja sarīkojām slavēšanas vakaru foajē. Restorāna darbinieki gan gribēja mūs apklusināt, jo mēs it kā traucējot viesiem paēst, taču kuģa vadība atļāva turpināt. Mūsu slavēšanai pievienojās arī jaunieši no citām draudzēm. Līdz ar to jau turpceļš pārvērtās evaņģelizācijā.

Vienmēr esmu domājis - ja pasaules labākie dziedātāji saviem koncertiem var dabūt lielākās arēnas, kāpēc to nevarētu Jēzus, kam ir brīnišķīgākā balss pasaulē? Un Zviedrijā mūsu rīcībā bija lielākā valsts arēna. Atzīšos, sākumā man pasākums nepatika. Pirmajā vakarā pat kļuvu dusmīgs - Dievs, kāpēc esmu šeit atbraucis? Bet tad sirdī atskanēja klusa balss: “Es esmu Tas, kas tevi šeit atveda!” Tajā brīdī mainījās mana attieksme un es sāku piedzīvot Dieva varenību. Gandrīz no katra dievkalpojuma mani iznesa nešus, jo pats nespēju paiet lielās Dieva godības dēļ. Lielāko daļu laika pavadīju uz grīdas lūdzot Dievu. Tā Dievs man “Awakening” pārvērta īpašā pasākumā.

Nereti kristiešu problēma ir tā, ka mēs katru pasākumu mēģinām salīdzināt nevis ar Dieva Vārdu, bet savas konfesijas tradīcijām. Taču Dievs nevienu netiesās pēc viņa kultūras vai tradīcijām - mūs tiesās Viņa Vārds. Tāpēc visas lietas ir skatāmas tikai Dieva Vārda gaismā. Diemžēl neviens pasākums nav perfekts. Katrā ir kļūdas, jo mēs neviens neesam Jēzus Kristus. Nevajag uzreiz nosodīt visu pasākumu, ja kāds kaut kur ir kļūdījies. Tāpēc jau mums dots Svētais Gars, lai jautātu Viņam. Es vienkārši biju izvēlējies dumpoties pret kaut ko tā vietā, lai lūgtu Dieva redzējumu un Viņa žēlastību.

Ja turpceļā mēs tikai dziedājām, tad atceļā uz prāmja jau sludinājām Evaņģēliju un aizlūdzām par cilvēkiem. Jutos gandrīz kā Debesīs. Tāpat notika arī Stokholmā. Kad tu ieej vienā no lielākajiem Zviedrijas lielveikaliem un redzi, kas visapkārt visi lūdz Dievu, sajūtas ir neizsakāmas. Viss veikals ir pilns ar kristiešiem un neticīgie vienkārši nevar izmukt no konfrontācijas ar Evaņģēlija vēsti. Ir tik fantastiski sajust, ka kristieši nav mazākums. Beidzot tu jūties, kas patiesībā esi - pilsēta kalna galā. Nereti kristiešiem, īpaši no provinces, ir sajūta, ka viņi vienmēr ir mazākumā un neko nespēj. Šādas kopā sanākšanas dod drosmi un spēku pieņemt jaunus izaicinājumus. Pat domāšana tiek izmainīta.

Mūsu draudzes jauniešiem “Awakening” bija garīgs atspēriens. Pēc Zviedrijas mums bija paredzēta evaņģelizācija Bauskā. Cerējām, ka pēc Stokholmas uz Bausku atbrauks daudz kristīgu jauniešu. Tā arī bija - uz Bausku brauca kristieši pat no Ventspils un citām tālākām Latvijas vietām, jo “Awakening” bija stiprinājis viņu ticību. Bauska mums kļuva par izlaušanās punktu evaņģelizācijas jomā un lielā mērā tas notika pateicoties “Awakening” iespaidam. Šis pasākums neļauj kristietim justies komfortabli, neizpildot Dieva Lielo Pavēli evaņģelizēt tautas un vispirms jau savu tautu.

Ir kaut kas, ko mums jāiegūst jau šeit uz zemes. Tas ir no Dieva atdzimis gars. Dziedināšana ir brīnišķīga, taču Debesīs mums būs jauna miesa. Garīga atdzimšana ir daudz lielāks brīnums. Gadiem ejot daudzi kristieši pazaudē pestīšanas prieku. Arī apkārtējā vide mūs ietekmē. Ja esi draudzē, kur neviens nevēlas evaņģelizēt, arī tu to negribēsi. Kad esam dedzīgi, mēs attaisnojumus nemeklējam. Lūgsim, lai Dievs izmaina mūsu attieksmi, jo Viņš negrib, lai kaut viens cilvēks aizietu pazušanā. Varbūt tu esi vienīgais kristietis savā darbavietā un Dievs prasīs atbildību no tevis. Daudzi cilvēki būs šokēti Tiesas dienā, kad Dievs prasīs norēķinu par pazudušām dvēselēm. Mēs attaisnojam sevi ar to, ka evaņģelizācija nav mūsu aicinājums. Jēzus nemeklēja attaisnojumus - Viņš tevis dēļ nomira pie krusta! Kad tu pavadīsi vairāk laika kopā ar Viņu, arī tava sirds degs par pazudušajiem.

Valters Gleške,
dziedātājs un pielūgsmes vadītājs

- Man šis pasākums nozīmē ļoti daudz. Esmu piedalījos “Awakening” pasākumā Stokholmā. Kā visiem pilna laika kalpotājiem, arī man laiku pa laikam vajadzīga vieta, kur garīgi atveldzēties un saņemt to, kas nepieciešams garam un dvēselei. Vieta, kur esmu tuvu Dievam, lai pēc tam atkal spētu dot citiem. Katra kristieša dzīvē mēdz būt brīži, kad neesi apmierināts ar savu miesu, savām vājībām. Man Stokholmā bija līdzīgi. Kad jau braucām uz arēnu, es Dievam teicu: “Kungs, pieskaries man! Man to vajag!” Un Dievs man pieskārās turpat automašīnā! Tas bija tik spēcīgi, ka sāku pat raudāt.

Stokholmā biju arī pasākumā, kur piedalījās vietējie mācītāji un pielūgsmes grupas. Tie bija kungi un kundzes gados, kas runāja tikai zviedriski. Nesapratu ne vārda, taču asaras bira kā pupas. Es vienkārši baudīju Dieva klātbūtni un to vienkāršību un patiesumu, kādu redzēju šajos ļaudīs. Mēs katrs esam savā draudzē, bet kad tu jūti, ka elpo vienā ritmā ar vēl desmit tūkstošiem dedzīgu kristiešu - tās patiesi ir Debesis! Kad daudzu cilvēku garīgās slāpes summējas, mēs piedzīvojam brīnišķīgas lietas.

“Awakening” Stokholmā Dievs kā puzles gabaliņus no jauna salika kopā manu dzīvi un atvēra acis uz vairākām lietām, kas man bija svarīgas. Tas bija kā spēcīgs zibens spēriens, kas deva jaunu impulsu un padarīja mani atkal dedzīgu Kristum. Vēl vairākas nedēļas pēc “Awakening” es katru nakti pavadīju kopā ar Kungu, miegam atvēlot vien 2-3 stundas. Tolaik gatavojos saviem lielajiem koncertiem, bet naktis pavadīju kopā ar Kristu, izbaudot Viņa mīlestību. Cēlos agri no rīta un gāju uz Ziedoņdārzu, lai evaņģelizētu un aizlūgtu par cilvēkiem. Tādu iespaidu uz mani atstāja “Awakening”.

Ir cilvēki, kas saka, ka viens pasākums nevar izmainīt dzīvi. Viens pasākums nevar, tomēr tas noteikti var iedvesmot. Kad es redzu dedzīgus kristiešus, cilvēkus, kuriem ir stipras attiecības ar Kristu, mans gars sauc: “Ja viņi tā var, kāpēc ne es?!” Kad izjūti cilvēku slāpes pēc Dieva un elektrizēto gaisotni, kāda valda “Awakening”, tas tevi iedvesmo un palīdz tikt ārā no ikdienības, kurā mēs visi griežamies. Mani fascinē sirmgalvji, kas izteic mīlestību savam Pestītājam, tāpat rūdīti veči ar tetovējumiem, kuri raud kā mazi bērni Kristus priekšā. Man ir prieks redzēt bērnus, kas lūdz Svētajā Garā un pilnībā izbauda Dieva klātbūtni. “Awakening” šajā ziņā bija milzīgs iedvesmas avots.

Daži kristieši cepas, kāpēc šādi pasākumi vajadzīgi. Citi gadiem sapņo par lieliem kristīgiem Dziesmu svētkiem Mežaparkā, kur visi sanāktu kopā un pielūgtu Kristu bez aizspriedumiem un konfesiju robežām. Taču jautājums ir - vai kristieši spēj piepildīt kaut vai visai nelielo arēnu “Rīga”? Katru nedēļu uz Latviju atbrauc kāda pseidozvaigznīte, kas piepilda arēnu pat vairākus vakarus pēc kārtas. Un kristiešiem vēl rodas jautājums, vai ir vērts sanākt kopā, lai pagodinātu savu Kungu - debesu un zemes Radītāju, vienīgo patieso Zvaigzni? Viņš ir tas, kurš dod mums dzīvību, elpu un visu! Vai mēs patiešām nespējam apvienoties, lai pateiktu Dievam, cik ļoti Viņu mīlam un kā Viņš mums vajadzīgs?

Kāpēc vajadzīgi lieli dievkalpojumi? Tāpēc, ka mums laiku pa laikam jāredz citi Kristus liecinieki, kas dzīvo mums līdzās, jādzird par asinslieciniekiem - kristiešiem, kas par kristietību maksājuši daudz augstāku cenu nekā mēs, dažkārt pat savu dzīvību. Dieva Valstībai Latvijā šādas kopā sanākšanas ir ļoti svarīgas. Pagodināt Dievu, pasludināt Kristus vārdu, atraisīt Dieva Gara svētību pār mūsu zemi. Ja tas būtu pasākums, kurā kristieši sanāk, lai tikai izklaidētos, tas patiešām nebūtu tā vērts. Bet, kad es Stokholmā piedzīvoju, kā daudzi tūkstoši kristiešu iziet pilsētas ielās un runā ar cilvēkiem, pasludinot tiem Kristu, aizlūdz par viņiem un Dievs tos dziedina, es sapratu, ka tas ir neuzveicams spēks. Arī Debesīs taču būs miljardiem svēto, ar kuriem kopā mēs pielūgsim savu Ķēniņu.

Atklāsmes grāmatā Bībelē teikts, ka Debesīs Dieva slavēšana būs kā liela ļaužu pulka kliegšana, kā lielu ūdeņu krākšana, kā stipra pērkona rūkšana, un visi atpestītie nemitīgi sauks: “Aleluja!” Pat ja mēs šeit uz zemes sanāktu kopā miljoni, tas tik un tā nebūtu salīdzināms ar to gaisotni, kāda valdīs Debesīs. Kad mēs ieraudzīsim Dieva troni un spēku, kas no tā nāk, kā tad gan mēs slavēsim Viņu! Tā būs milzīga sajūsma, ar kādu mēs sveiksim savu Kungu. Es ticu, ka daļēji mēs to piedzīvosim jau “Awakening Europe Baltija”. Ja mēs rīkojam tikai vienu lielu pasākumu gadā un tad nespētu piepildīt arēnu ar dedzīgiem, patiesiem, Kristu mīlošiem Dieva bērniem, tas būtu nožēlojami. Tāpēc tev IR jābūt arēnā “Rīga”, jo tieši mēs, kristieši, esam tie, kas pārstāv Dieva Valstību uz zemes.

****

“Awakening Europe Baltija” ir divi galvenie mērķi. Viens ir pasludināt Evaņģēlija vēsti neticīgajiem, otrs - palīdzēt kristiešiem pārvarēt bailes liecināt par savu Kungu un uzmundrināt tos piepildīt savu aicinājumu un Kristus Lielo Pavēli iet pa visu pasauli un darīt par mācekļiem visas tautas. Ja atbalstāt šos mērķus, aicinām apmeklēt “Awakening” pašiem un aicināt līdz radus, draugus un paziņas, darba, skolas un studiju biedrus. Apkopojošu informāciju par pasākumu variet iegūt ŠEIT. Ja vēlaties uzrunāt vēl citus ar liecībām par “Awakening”, lūdzam dalieties ar šo rakstu sociālajos tīklos vai nosūtot saiti uz e-pastu. Lai Dievs jūs bagātīgi svētī! Uz satikšanos “Awakening Europe Baltija 2018″!

© Madara Irbe (LKR, intervijas), Ervīns Jākobsons (ievads, apkopojums, redakcija). Pārpublicēšanas vai citēšanas gadījumā atsauce uz vietni www.laikmetazimes.lv obligāta.

Līdzīgie raksti:

    Nekas nav atrasts

Uzraksti komentāru