Lielākais kristiešu pasākums Baltijā šogad

Ievietoja | Sadaļa Jaunumi! | Publicēts 23-07-2018

Ieteikt draugiemPačivini Share on Facebook Izprintē Nosūti draugam e-pastu

No 30.augusta līdz 2.septembrim Rīgā notiks grandiozs starptautisks un starpkonfesionāls evaņģelizācijas pasākums - konference “Awakening Europe Baltija 2018″. Pirmais “Awakening” pasākums notika 2015.gadā Nirnbergā, Vācijā, kam 2016.gadā sekoja Stokholma Zviedrijā, bet 2017.gadā - Prāga Čehijā. Nu pienācis laiks ceturtajai “Awakening” konferencei - šoreiz mūsu valsts galvaspilsētā. Konferences organizētāji tic, ka tā būs brīnišķīga dāvana Latvijai simtgadē, un ne tikai Latvijai - pasākuma nosaukums ietver vārdu “Baltija”, tātad arī Igauniju un Lietuvu, kuras tāpat šogad svin savas valsts 100 gadu jubileju. “Awakening Baltija” būs Dieva svētības sveiciens Baltijas valstīm to simtgadē!

“Awakening” konferences rīko organizācija “GODfest Ministries”. Tās direktors ir Vācijā dzīvojošais austrāliešu evaņģēlists Bens Fidžeralds un viņa komanda. Viņu kalpošanas mērķis ir ieraudzīt, kā Debesis pieskaras zemei, pārmainot cilvēku un tautu dzīvi. “GODfest” strādā kopā ar dažādām draudzēm un kristīgām organizācijām no visas pasaules. Komandas vēlme ir redzēt Kristus Baznīcu veselu, nobriedušu un dinamisku - spējīgu piepildīt sava Kunga Lielo Pavēli. Šogad janvārī Lorahā, Vācijā, pirmo reizi notika “School of Awakening”, kuras uzdevums ir apmācīt cilvēkus ar evaņģēlista aicinājumu. “Awakenig Europe” līdzīgs pasākums “Awakening Australia” notiek arī Austrālijā.

Evaņģēlists Bens Fidžeralds un viņa “GODfest” un “Awakening” komanda.

“GODfest Ministries” rīkotās “Awakening” konferences notiek dažādās Eiropas pilsētās. To galvenais mērķis ir iepazīstināt cilvēkus ar Kristu. Vienlaikus “Awakening” komanda tic, ka par Kristu gan vārdos, gan ar savu dzīvi jāliecina ne vien evaņģēlistiem, bet ikvienam kristietim.  “Awakening” nes Kristus Draudzei vēsti, ka ikvienam kristietim ir iespēja brīvi, bez bailēm liecināt par savu Kungu savā tautā, zemē, pilsētā, skolā vai darbavietā. Viens no organizācijas mērķiem ir vienot kristiešus, stiprināt tos savstarpējā mīlestībā un Dieva Vārda atziņā. Otrs mērķis ir ar Evaņģēlija vēsti uzrunāt pasauli, iedrošinot kristiešus pārvarēt bailes, iziet ārpus dievnamu sienām un sludināt Evaņģēliju pasaulei.

“AWAKENING EUROPE BALTIJA 2018″


Kad: 30.augustā, 31.augustā, 1.septembrī, 2.septembrī
Kur: sporta hallē “Arēna Rīga”, Skanstes ielā 21

PROGRAMMA

Ceturtdiena, 30.augusts

19:30 - atklāšanas dievkalpojums

Piektdiena, 31.augusts

10:00 - konferences sesija
12:30 - pusdienu pārtraukums
14:30 - konferences sesija
15:30 - vakariņu pārtraukums un laiks evaņģelizācijai uz ielām
19:30 - vakara dievkalpojums

Sestdiena, 01.septembris

10:00 - konferences sesija
12:30 - pusdienu pārtraukums
14:30 - konferences sesija
15:30 - vakariņu pārtraukums un laiks evaņģelizācijai uz ielām
19:30 - vakara dievkalpojums

Svētdiena, 02.septembris

10:00 - konferences sesija
12:30 - pusdienu pārtraukums
14:30 - konferences sesija
17:00 - vakariņu pārtraukums
19:00 - noslēguma dievkalpojums

Pirms “Awakening Baltija” sākuma programma vēl tiks papildināta un precizēta. Sekojiet informācijai.

SLUDINĀTĀJI

Kriss Volotons - (Kris Volloton) mācītājs Bēteles draudzē, Redingā, Kalifornijā, ASV. Ceļo pa visu pasauli, lai mācītu kristiešiem veiksmīgi piepildīt savu Dieva doto aicinājumu. Darbojies arī biznesā, sniedzis konsultācijas, bijis padomdevējs. Vēlas savu pieredzi un pravieša dāvanu izmantot, lai palīdzētu draudžu un Baznīcu līderiem sasniegt savas kalpošanas piepildījumu. Sarakstījis vairāk nekā 12 grāmatas. Populārā bloga “Kris Volloton: Raw, Real & Relevant” autors.


Tods Vaits - (Todd White) bijušais ateists un narkomāns, tagad - ugunīgs evaņģēlists. Dievs 2004.gadā radikāli pārvērta Toda dzīvi, lai viņš ieraudzītu, ka Svētais Gars vēlas plūst caur katru kristieti ikdienā - darbā, skolā, pārtikas veikalā, benzīna uzpildes stacijā, jebkur. Tā ir patiesība par Debesu Valstības dzīvesveidu formātā 24/7. Toda lielākais prieks ir cilvēku sirdīs iesēt šo vienkāršo patiesību. Viņš vēlas uzmundrināt ticīgos, lai tie dzīvotu Dieva patiesībā, un sagraut melus, kas attur kristiešus būt tādiem, kādus Dievs tos radījis.

Brālis Juņs - (Liu Zhenying) leģendārais Ķīnas pagrīdes draudžu vadītājs. Dzimis nabadzīgā ģimenē. Sešpadsmit gadu vecumā kļuvis kristietis. Drīz pēc tam Dievs viņu aicināja būt Viņa lieciniekam Ķīnas rietumu un dienvidu provincēs. Savas ticības dēļ pārcietis neskaitāmus pārbaudījumus, vajāšanas un spīdzināšanu komunistiskās Ķīnas cietumos. Šajās ciešanās Kristus dēļ, viņš piedzīvoja vienu brīnumu pēc otra, ko vēlāk aprakstīja savā slavenajā grāmatā “Debesu vīrs”.


Bens Fidžeralds - (Ben Fitzgerald) “GODfest” un “Awakening Europe” kalpošanas līderis. Lielu daļu laika pavada ceļojot kā evaņģēlists. Bens dzimis Austrālijā, kur 2002.gadā piedzīvoja sastapšanos ar Jēzu. Kristus atbrīvoja viņu no narkotiku varas un radikāli pārmainīja dzīvi. Kopš tā laika Bena sirds deg atklāt pasaulei Kristu savā ikdienas dzīvē un sludināt Valstības Evaņģēliju pasaules tautām. Viņš ir pārliecināts, ka pasaules tautas reiz pieredzēs garīgu atmodu un radikālas pārmaiņas to kristiešu dēļ, kuri ir brīvi drosmīgi pasludināt Kristus vārdu.

Pasākumā piedalīsies arī īpašie viesi - Viens no Bēteles draudzes (ASV) mācītājiem Pols Manvarings (Paul Manwaring) un Starptautiskās Dziedināšanas kalpošanu asociācijas (IAHM) direktors Žans Luks Trašels (Jean Luc Trachsel), kā arī vairāku Latvijas draudžu mācītāji.

PIELŪGSMES MŪZIĶI

  • Daniel Hagen & Awakening Band - grupa izveidojusies “Awakening Europe” un “Awakening Australia” kustību ietekmē. Mūziķu mērķis ir paaugstināt Ķēniņu Jēzu un darīt Viņa vārdu slavenu pasaules tautās.
  • Jake Hamilton - dedzīgs pielūgsmes mūziķis, dziedātājs un dziesmu autors. Ceļo pa visu pasauli, izplatot Atmodas vēsti caur mūziku un sludināšanu baznīcās un konferencēs.
  • Jeremy Riddle - Bēteles draudzes (ASV) pielūgsmes vadītājs. Dziesmu autors, ierakstījis daudzus pielūgsmes mūzikas albumus.
  • Lindy Conant - misionāre, dziesmu autore un pielūgsmes vadītāja no Havaju salām. Darbojas “Jaunatne ar Misiju” projektā “Circuit Riders”, kuras mērķis ir pievest jauno paaudzi Kristum. Ik gadu apmeklē desmitiem koledžu un universitāšu pilsētiņu, sludinot Kristu. Rezultāts ir simtiem glābtu jauniešu un Evaņģēlija pārmainītas dzīves.

KONFERENCES DARBA VALODAS

Pasākums noritēs angļu valodā ar tulkojumu latviski vai otrādi. Būs pieejams sinhronais tulkojums krievu, lietuviešu, igauņu un vācu valodā, izmantojot austiņas, kuras varēs izīrēt par nelielu samaksu.

REĢISTRĀCIJA

Kristiešiem pasākums ir par dalības maksu biļešu formātā. Būtībā to var uzskatīt par jūsu ziedojumu pasākuma izmaksu segšanai. Iespējami vairāki biļešu / ziedojumu veidi.

  • Ieejas biļete (7€) - biļete nodrošina ieeju arēnā “Rīga” uz visiem “Awakening” pasākumiem. Iespēja apmeklēt pasākumu tiem, kuri nevar iegādāties Standarta biļeti.
  • Standarta biļete (20€) - šī biļete nodrošina ieeju uz visiem konferences pasākumiem, taču tā arī daļēji sedz dalības maksu tiem, kuri var iegādāties tikai Ieejas biļeti.
  • Svētības biļete (50€) - biļete nodrošina ieeju visos “Awakening” pasākumos un palīdz nosegt nomas maksu par pasākuma vietas īri. Ar tās iegādi jūs palīdzat apmaksāt sēdvietu kādam neglābtajam, kurš uzaicināts uz pasākumu ar ielūgumu.
  • Valstības izplatītāja biļete (100€) - ar šīs biļetes iegādi jūs sniedzat vērā ņemamu ieguldījumu pasākuma kopējo izmaksu segšanā. Šī biļete nodrošina ieeju uz visiem konferences pasākumiem, kā arī jūs apmaksājat sludinātāju un mūziķu ceļa izdevumus, ielu evaņģelizācijas izdevumus, bezmaksas drukātos materiālus, informācijas bukletus, skaņas nodrošinājumu un daudzas citas lietas.

Reģistrēties iegādājoties biļetes jūs varat ŠEIT. Tie, kam nav pieejams internets, biļetes var iegādāties visās “Biļešu Paradīzes” kasēs (biļetes nopērkamas TIKAI kasēs, bet ne “BP” interneta vietnē). Biļešu kasu atrašanās vietas skatiet ŠEIT.

KALPOŠANA ĪPAŠĀM DALĪBNIEKU GRUPĀM

Pasākuma laikā darbosies komanda, kas palīdzēs iekļūt arēnā un atrast vietu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Šos cilvēkus komandas dalībnieki gaidīs pie arēnas “C” ieejas Grostonas ielas pusē. Invalīdiem tiks nodrošināta sēdvietu daļa, kurai būs iespējams ērti piekļūt. Savus auto cilvēki ar īpašām vajadzībām varēs novietot arēnas VIP zonā. Autostāvietu plānu skatiet ŠEIT.

Šogad īpaša kalpošana bērniem organizēta netiek, taču būs bērnu zona, kurā tie varēs spēlēties.

EVAŅĢELIZĀCIJA UZ IELĀM

Reizi nedēļā evaņģelizācija uz ielām Rīgā notiek visas vasaras garumā. Taču pirms “Awakening Europe” sākuma notiks trīs dienu evaņģelizācijas pasākumu sērija “Piepildi Rīgu” (Flood Riga). Tās mērķis ir salauzt kristiešos bailes sludināt Evaņģēliju, kā arī ielūgt cilvēkus uz lielo pasākumu arēnā “Rīga”. Uz šo ielu evaņģelizāciju ieradīsies evaņģēlistu grupas no visas Eiropas un pasaules (YWAM, Bethel Church, Circuit Riders u.c.). Katru dienu būs cita satikšanās vieta. Plaša evaņģelizācija uz ielām notiks arī “Awakening Baltija” konferences laikā.

Pirmdiena, 27.augusts, 16:00-20:00 - satikšanās pie “Laimas” pulksteņa
Otrdiena, 28.augusts, 16:00-20:00 - satikšanās Esplanādē
Trešdiena, 29.augusts, 16:00-20:00 - satikšanās Vērmanes parkā


PAR KO LŪGT

Mums vajadzīgas jūsu aizlūgšanas. Lūdziet par “Awakening Baltija” sekmīgu norisi ik dienas 19:00. Kopā ar jums lūgs cilvēki visā Eiropā un pasaulē.

Lūdziet

  • par Latvijas valsti, pateicieties Dievam par savu valsti un svētījiet Latvijas zemi un tautu;
  • par garīgu atmodu tautā, Latvijas pilsētās un visā valstī;
  • par to, lai tūkstošiem pazudušu cilvēku piedzīvo Kristu;
  • par to, lai nekādi šķēršļi nespēj ierobežot Dieva spēku Baltijas valstīs;
  • par to, lai ikviens kristietis spētu domāt Dieva Valstības kategorijās un nebaidītos dalīties ar Evaņģēlija vēsti;
  • par brīvību Svētā Gara darbībai, lai kristieši būtu sagatavi mācīt jaunos ticīgos;
  • par jaunām idejām un inovācijām Baltijas valstīs, par dievišķu gudrību šo valstu politiķiem.


KĀ PIEDALĪTIES

Pasākuma sekmīgai norisei vajadzīgs ļoti daudz brīvprātīgo! Pievienojieties mūsu kalpošanai, lai Jēzus vārds tiek pagodināts! Pierakstīties, lai kļūtu par brīvprātīgo, varat ŠEIT.

Piedalieties ielu evaņģelizācijā, kas notiek katru nedēļu. Dažas dienas pirms pasākuma un arī pasākuma laikā evaņģelizācija uz ielām kļūs īpaši aktīva.
Kontaktpersona - Marks Ozolinkevičs, tālr. +371 29676301
.

Jūs varat arī atbalstīt šo pasākumu, atverot savas draudzes nama durvis brīvprātīgajiem un piedāvājot naktsmājas. Ideāli, ja piedāvātajā miteklī būtu pieejamas dušas.
Ja vēlaties uzņemt brīvprātīgos no ārzemēm savā dzīvoklī vai privātmājā, publicējiet savu piedāvājumu šeit: https://www.facebook.com/groups/857155044378349/
Ja vēlaties uzņemt brīvprātīgos no Latvijas savā dzīvoklī vai privātmājā, publicējiet savu piedāvājumu šeit: https://www.facebook.com/groups/849905031806362/

INFORMĀCIJA

No 16.jūlija katras darbadienas rītu 8:45 Latvijas Kristīgā Radio ēterā skan raidījums “Awakening Eirope Baltija”, kurā varat uzzināt jaunāko informāciju par pasākumu, kā arī dzirdēt liecības no cilvēkiem, kuru dzīvi pārmainījis kāds no “Aweakening” pasākumiem, vai kuri piedalās šī gada konferences rīkošanā. Šīs liecības saīsināti variet lasīt arī raidījuma lapā sociālajā tīklā “Facebook”: www.facebook.com/radioawakeningeuropebaltija/

Pasākuma koordinatori Latvijā: kristine.dundure@awakeningeurope.com

Web: www.awakeningeurope.com/awakening-baltija-lv/
“Awakening Europe” Facebook: www.facebook.com/awakeningeurope/
“Awakening Latvija” Facebook: www.facebook.com/groups/849905031806362/about/
Instagram: www.instagram.com/awakening_europe/

Līdzīgie raksti:

    Nekas nav atrasts

Komentāri (4)

  1. Diemžēl šajā Bēteles kustībā ne viss ir tik spilgts uzvaras gājiens, kā pirmajā mirklī varētu šķist. Protams, nav šaubu, ka vajag tiekties pēc Dieva spēka un Gara dāvanu atraisīšanas kā pirmdraudzē, taču ne ar jebkādiem līdzekļiem. Diemžēl to dara Bēteles kustība, kas arī iniciē “Awakening”. Skaidrs, ka internetā “peld” daudz sazvērestības teoriju, no kurām daudzas ir uzpūstas, arī par kristiešu līderiem, taču būsim reāli – nav dūmu bez uguns, jo, ja ir pieejami konkrēti video un foto, tad fakti ir pierādāmi.

    Diemžēl par Bēteles kustību ir daudz pamatotas informācijas, ko šeit nevar iztirzāt, bet īsumā varētu nosaukt par mūsdienu “kristīgu masu tehnoloģiju”. Skaidrs, ka katrā kristīgā kustībā, īpaši tik vērienīgā, var būt maldu piejaukumi (kā tas ir bijis vēsturē) [..] tāpēc lūdziet Dievu un izvērtējiet paši. Mums ir vajadzīga, nevis “mega-atmoda” ar jebkādiem līdzekļiem, bet sirds atmoda, caur Dieva Garu.

    “LZ” piebilde: Šis komentārs pagaidām ir cenzēts viena iemesla dēļ - tajā minētās lietas ir rūpīgi jāpārbauda, lai nesanāktu nepamatota nomelnošana. Atvainojamies autoram.

  2. Jāni,
    man arī nav saprotama lielā Bēteles draudzes kalpotāju iesaiste “Awakening”, jo šī galu galā ir Eiropas kustība. Bet tas laikam tādēļ, ka Fidžeralds kādu laiku kalpojis šajā draudzē.

    Nevēlos šobrīd iztirzāt tevis minētās lietas, jo tās ir jāpārbauda, taču mani personīgie novērojami par cilvēkiem no Latvijas, kas “Awakening” pasākumos piedalījās iepriekšējos gados, nekādi neliecina, ka viņi būtu saņēmuši kaut kādu “svešu svaidījumu”. Visi, kurus pazīstu, pēc šiem pasākumiem ir kļuvuši labāki kristieši, dedzīgāki un kalpot Dievam gribošāki. Arī mūsu draudzē ir jaunieši, kuru dzīve ir mainījusies pēc šī pasākuma un uz labi pusi. Jāņem arī vērā, ka bez Bēteles cilvēkiem un Fidžeralda, pat ja uz viņiem kristu kāda ēna, pasākumā piedalās un sludina arī citi. Kādas pretenzijas varētu būt, piemēram, pret brāli Juņu? Es domāju tā - pat ja tur būtu kādi cilvēki ar kaut ko netīru savā dzīvē, Dievs, kā tas pasaules vēsturē jau neskaitāmas reizes noticis, slikto pārvērš svētībā, tā iznīcinādams velna darbus. Eiropai garīga atmoda neapšaubāmi ir vajadzīga, tāpēc es tomēr aicinātu nākt uz šo pasākumu, lai kopīgi lūgtu par mūsu zemi. Un, ja to darīsim tīrām sirdīm, nekādi velna darbi nespēs mums kaitēt.

  3. Šalom haverim (draugi)!

    Redzu, ka man vēl ļoti daudz darba šajā pasaulē, es neesmu pasacījis, neesmu vēl paspējis pavēstīt to Patiesību, ko man ir atklājis Ješua `ha Mašiah, Adonaj Vienpiedzimušais Dēls. Daļēji tas tiek tagad pasacīts… palīgā ņemot manu mājas lapu - http://www.pasaulevala.lv

    Varu sacīt tikai vienu - galvenais kristiešu mācības trūkums ir Svēto Rakstu nezināšana, proti, Toras, TaNaHa un `harit `ha Hadaša - Ebreju Jaunās Derības iztrūkums kā ebreju - je`hudu sakņu atpazīšanas noliegums, kas padara ikvienu kristieti par antisemītu. Viņam pašam to nezinot, nenojaušot. Nezinot un nestudējot savas - kristiešu mācības vēsturi, tiek nesta pasaulei šī maldu mācība, kura ir dzimusi Vispasaules koncilos, sākot no Nīkejas koncila, kurā tika nolādēti Adonaj(a) izredzētā tauta - ebreji, pavēstot, “…lai nekas mums nebūtu kopīgs ar šiem ebreju “salašņām”…”. Kur tika šajos Vispasaules koncilos atcelti Adonaj(a) svētku laiki, tika mainīti daudzi iestādījumi, tika ieceltas kristiešu pamata nostādnes un to rakstiska atspoguļošana grāmatā “bībele”.

    Sludinot savu - kristiešu mācību pasaulei, tiek panākts pretējs rezultāts, kas nenes glābšanu nevienam cilvēkam. Tas “gars”, kas darbojas šajos publiskos evaņģelizācijas pasākumos, sasaista vēl vairāk to cilvēku sirdis “maldu mācības” izplatīšanā, un kā Šauls saka: “Ja nu mēs, vai kādi citi Debesu Sūtņi sludinātu citu evaņģēliju, nekā mēs esam sludinājuši, lāsts pār tiem…”.

    Es lūgtu visiem, kuri lasīs manu komentāru, sākt ar Patiesības apgūšanu, un to pamatu pamats ir Tora, Pravieši un Ebreju Jaunā Derība. Un kā pirmais solis uz Patiesības saņemšanu ir saņemt Atklāsmi par Johanana 6:44-45 tekstiem, jo Viņš ir norādījis, kur Viņš iet un kāds ir Viņa ceļš - Johanana 14:5-6. Un pats galvenais šajos tekstos ir tas, ka tie “jāņem” no Ebreju Jaunās Derības, kurā ir daļēji atklātas je`hudu saknes. Ir jāredz ikvienam kristietim šis “…Ceļš, Patiesība un Dzīvība…”.

    Lai ikviens kristietis saņemtu Ješua `haMašiah(a) svētību ieraudzīt un atklāt sevī je`hudu - ebreju saknes!

    Braha (Svētības)

  4. Aivar,
    manuprāt tieši tā mācība, ko šodien sludina tā sauktie mesiāniskie teologi, ir ļoti problemātiska un rada daudz jautājumu, lai neteiktu, ka tā būtībā ir antikristīga maldu mācība. Plašāk par mesiāņu mācības herētisko raksturu varat lasīt mūsu publikācijās Mesiāniskais jūdaisms un kristietība un Mesiānisms un kristietība Pāvila teoloģijā. Bet šoreiz mazliet par jūsu komentārā apgalvoto.

    1. Dīvains ir jūsu teiktais par to, it kā kristieši nezinot Svētos Rakstus. Manuprāt gan Tora, gan Pravieši un citas jūdu svētās grāmatas ir iekļautas katrā kristiešu Bībelē kā Vecā Derība. Pārmest to nezināšanu ir absurdi. Turklāt jaunie tulkojumu gandrīz visās valodās tiek veikti tieši no ebreju oriģināla. Cita lieta, ka mesiāņi šajos tekstos ieliek savu izpratni, lai pieskaņotu tos savai mācībai. Līdzīgi ir ar ebreju Jauno Derību. Kas tā vispār par īpašu “ebreju Jauno Derību”? Visi Jaunās derības teksti taču oriģinālā sarakstīti grieķu valodā. Tāpēc “ebreju JD” var būt tikai tulkojums - gluži tāpat kā visās citās valodās. Taču mesiāņi tulkojot grieķu tekstu ir rīkojušies viltīgi un manuprāt necienīgi - šķietami nedaudz un tomēr reizēm būtiski to piekoriģēdami, lai ebreju teksts atbilstu mesiāņu mācībai. Tas nav korekti, jo tādejādi mesiāņi kļūst līdzīgi, piemēram, Jehovas lieciniekiem, kas arī Svēto Rakstu tekstu savā īpašajā Bībeles izdevumā interpretējuši atbilstoši savai pseidokristīgajai maldu mācībai.

    2. Tikpat dīvaina ir antisemītisma piedēvēšana visai kristietībai. Jā, vēsturē ir bijuši nopietni Baznīcas antisemītisma gadījumi, taču mūsdienu kristietībā šāda parādība ir retums. Es, protams, runāju par patiesiem nevis tradīciju kristiešiem. Turklāt nepazīstu nevienu kristieti, kurš neapzinātos kristietības jūdu saknes, taču tas nenozīmē, ka pagānu tautu kristiešiem jākļūst par jūdiem un jāpilda visas jūdu tradīcijas. Tieši šī ir maldu mācība, kas neatbilst ne Jaunās Derības garam, ne burtam.

    3. Pasaulē nav tikai Romas katoļu Baznīca vien. Kāda daļa visai pārējai kristietībai ar pāvestu un koncilu lēmumiem? To zina visi, kas interesējas par vēsturi, kas šajos koncilos tika lemts, bet ne jau tāpēc lielākā daļa kristiešu nesvin “Adonaj(a) svētku laikus”. Nesvin tāpēc, ka šie Vecās Derības svētki paredzēti specifiski ebreju tautai. Bet mesiāņi gluži vai cenšas piespiest arī kristiešus tos svinēt un, starp citu, arī tādus ebreju svētkus, kas Rakstos nemaz nav minēti, taču aizliedz svinēt, piemēram, Ješus haMašiah dzimšanas dienu. Kur loģika? Savukārt piebilde, ka “grāmatā “bībele”” it kā atspoguļota Baznīcas koncilu “maldu mācība”,liek domāt, it kā Bībeles teksts neatbilstu jūdu Toras un citu Rakstu tekstiem, bet būtu pārveidots. To varbūt varēja izdarīt viduslaikos, kad pasauli pārvaldīja viena Romas Baznīca, taču šodien tulkojumus tieši no ebreju valodas veic neskaitāmi neatkarīgi tulkotāji, tāpēc apvainot visus Rakstu “viltošanā” ir sazvērestības teoriju cienīgs absurds.

    4. Brālis Šauls (Pāvils) saka: “Ja nu mēs, vai kādi citi Debesu Sūtņi sludinātu citu evaņģēliju, nekā mēs esam sludinājuši, lāsts pār tiem…”. Tad kāpēc mesiāņi sludina citu Evaņģēliju? Labā Vēsts cilvēcei ir tā, ka Ješua uznesa visus cilvēku grēkus savā miesā pie krusta un ikviens, kas viņam tic, ir brīvs no grēka varas. Tikai ticībā, bez kādiem darbiem vai nopelniem. Bet jūs mācāt - ja cilvēks neievēro visus jūdu likumus un nedara bauslības darbus, tāds nevar tikt glābts. Tā ir pilnīgi pretēja mācība Evaņģēlijam. Tieši Šauls visu mūžu cīnījās ar šāda veida jūdu bauslības sludinātājiem, kas centās uzkraut pagānu tautu kristiešiem bauslības nastu, ko “ne mūsu tēvi, ne mēs nespējām panest” (Ap.d. 15:10). Vai tad Jeruzālemes koncilā lemtais, ka pagānu tautu kristiešiem nav jāpilda bauslības nosacījumi, izņemot izsargāšanos no netiklības un asiņu baudīšanu, mesiāņiem neko nenozīmē? Lēmēji taču visi bija jūdi un kristiešiem te neko pārmest nevarēs. Turklāt Raksti saka, ka jāievēro visa Bauslība nevis tikai atsevišķi tīkami panti. Vai mesiāņi mūsdienās patiešām punktuāli ievēro visu Bauslību? Ja nē, jūs esat noziegušies pret visiem baušļiem, jo “kas visu bauslību pildītu, bet grēkotu pret vienu bausli, tas ir noziedzies pret visiem” (Jēk. 2:10).

    5. Tieši mācība par to, ka nedarot bauslības darbus un nesvinot jūdu svētkus, cilvēki nevar tikt glābti, ierindo mūsdienu mesiāņu teoloģiju maldu mācību kategorijā. Ja jūs paši ievērojat visas šīs lietas, lai Dievs jūs svētī, jo jūs to darāt Viņam par godu. Taču, kas jums devis tiesības padarīt šaubīgas garīgi vēl nenostiprinātas sirdis un atņemt tām glābšanas un mūžīgās dzīvības cerību? Paklausoties mesiāņos iznāk, ka visas kristiešu paaudzes vēsturē ir nolemtas pazušanai, tikai saujiņa “viedo” mūsdienās, pār kuriem pēkšņi nākusi apgaismība, zina patieso ceļu un vedīs ļaudis uz glābšanu. Bet mans Evaņģēlijs saka - Kristus, Kristus un vienīgi Kristus mani var izglābt! Nekādi darbi, nekāda bauslība, nekāda teoloģija! Un, paldies Dievam par Viņa Dēlu un glābšanu Viņa asinīs!

    Tāpēc novēlu arī Tev, Aivar, sastapt dzīvo Ješua haMašiah un kļūt brīvam no bauslības važām un visiem cilvēku priekšrakstiem! Shalom!

Uzraksti komentāru