Eiropas “pirdiens” bērnu dvēselēs

Ievietoja | Sadaļa Latvijā un pasaulē | Publicēts 26-01-2015

Ieteikt draugiemPačivini Share on Facebook Izprintē Nosūti draugam e-pastu

Šis nebūs analītisks raksts vai  pētījums, bet emocionāla refleksija uz dažiem interneta plašumos pēdējā laikā atrastiem “jaunumiem”. Ko tik’ visu nevar atrast globālajā tīmeklī! Bērnu vecāki nereti sūdzas, ka Latvijas sabiedriskajā televīzijā, da i komerckanālos arī, ir maz interesantu, kvalitatīvu bērnu raidījumu. Aber, lūdzu - “vecā Eiropa” gatava piedāvāt radošu, mūsu atpalikušajā malienē vēl neredzētu pieeju bērnu raidījumu sagatavošanā.

Viena no iemīļotākajām bērnu programmām Zviedrijas TV ir raidījums “Biss och Kajs”. Tā galvenie tēli un raidījuma vadītāji ir - nu, kā jūs domājat, kas? Kakucis un Mīzalstrūkla! “Biss och Kajs” iecerēts kā izglītojošs raidījums, kas bērniem stāsta par dažādām cilvēka ķermeņa daļām. Bet ķermeņa daļas, kā paši saprotat, mēdz būt visādas. Ne tikai auss, mute vai acs, bet arī krāniņš, čuriņa un, hm… dibens.

Tieši raidījums, kurā pie Kakuča un Mizalstrūklas viesojas Pakaļa, guvis plašu ievērību interneta vidē un nokļuvis pat Krievijas galvenā propagandista Dmitrija Kisiļeva uzmanības lokā. Kremļa kanāls “Rossija” to piesauc kā piemēru Eiropas morālajai degradācijai. Un šoreiz patiešām ir par ko. Jo visa raidījuma gaitā tiek pirsts, purkšķināts un bezdēts uz nebēdu. Lai arī gaiss studijā neglābjami sabojāts, raidījuma vadītāji paspēj ar Pakaļu izpļāpāties gan par vēdera izeju, gan gāzēm, gan citām tikpat intīmām lietām.

Kakucis, Mīzalstrūkla un Pakaļa - zviedru bērnu iemīļotākie varoņi.

Iespējams, raidījuma ideja nav slikta, lai bērniem tiem saprotamā valodā pastāstītu par viņu ķermeņa uzbūvi un funkcijām. Taču, kāpēc tāda vadītāju izvēle? Vai jums nešķiet mazliet perversi, ka par zviedru bērnu iemīļotākajiem varoņiem kļuvuši cilvēka organisma bioloģiskie pārstrādes produkti? Vai varat iedomāties savus bērnus rotaļājamies ar kakām un čurām? Kāda nākotne sagaida nāciju, kuras jaunā paaudze spēlējas ar, piedodiet, sūdiem?

Tomēr Kakucis un Mizalstrūkla jau ir vakardiena. Tagad Zviedrijas TV aplaimojusi bērnus ar jauniem ekrāna varoņiem Snopenu un Snipanu jeb… Pimpīti un Pežiņu! Ja Kakucis un Mīzalstrūkla bija raidījums dzīvu aktieru izpildījumā, jaunais šovs radīts animācijas tehnikā. Raidījumā Snipana un Snopens rotaļīgā veidā iepazīstinās mazos skatītājus ar abu dzimumu ķermeņu atšķirībām… nu, jūs jau paši saprotat, kādām.

Snoppen och Snippan - Pimpītis un Pežiņa.

Informācija par jauno raidījumu acumirklī aplidoja sociālos tīklus un izraisīja pamatīgas diskusijas pat daudz pieredzējušajos zviedru skatītājos. Viedokļu pretešķību dēļ komentāri pie raidījuma reklāmas rullīša YouTube vietnē drīz vien tika slēgti, jo komentētāji sadalījās divās karojošās nometnēs - vieni uzskata, ka bērnu izglītošana par seksuālajiem jautājumiem jāsāk pēc iespējas agrāk, kamēr prātiņu vēl neizkūkojusī sabiedrības daļa teic, ka nekam tādam televīzijā nav jābūt, īpaši jau bērnu raidījumos.

Pa to laiku “Pimpītis un Pežiņa” (Snoppen och Snippan) iekaro arvien lielāku popularitāti zviedru bērnu vidū. Šī ir kārtējā liecība par Eiropas “tikumiem un plikumiem” un atbilde tiem, kas ar putām uz lūpām pārmet kristiešiem un ģimeņu aizsardzības organizācijām nepamatotas panikas celšanu. Arī vietne “Laikmeta zīmes” ne mazums pelta par faktu sagrozīšanu vai vismaz pārspīlēšanu. Nekāda agrīna bērnu seksualizācija Eiropā nenotiekot, tās esot vien dažu radikāļu idejas, kuras neviens par pilnu neņemot. Ka tā tas gluži nav, pierāda gan Snoppen och Snippan, gan daudz citu faktu un piemēru.

Kā jūs domājat - kas ir šie? Jūs domājat pareizi…

Un nevajag stāstīt, ka mūsu zemītē nekas tāds nav iespējams. Nedomāju, ka Latvijā atradīsies daudz vecāku, kas būs sajūsmā par tik “inovatīvu” pieeju bērnu “izglītošanā”, tomēr arī mums ir pietiekami daudz “progresīvu”, radošu, jeb kā tagad saka, kreatīvu ļaužu, kas uztaisīs gan Pincīti, gan Pežiņu, un ne to vien, ja tiks ļauts. Par mūsu bērnu priekšlaicīgu “apgaismību” rūpi tur gan asociācija “Papardes zieds”, gan LGTBI (homoseksuāļu) lobijs, gan dažs labs valstiski svarīgs vīrs un sieva.

Var jau būt, ka “pimpītis un pežiņa” nav paši briesmīgākie bērnu TV varoņi, salīdzinot ar dažnedažādiem monstriem, kabatas dēmoniem (pokemoniem) un citiem mošķiem, ieskaitot Harija Potera okultās izdarības. Tomēr simpātiskāki vai mazāk simpātiski, tie visi nāk no viena garīgā avota. Tas ir avots, kas saceļas pret visu, kas saucas Dievs un svētums. Tas ir avots, kas kārdināja Ādamu un Ievu Ēdenes dārzā. Šī kritušā gaismas eņģeļa vārds ir Lucifers, Belcebuls, velns un sātans.

Jau vairāk nekā 40 gadus visi elles spēki sākuši uzbrukumu tradicionālajai ģimenei. Īpaša uzmanība šajā karā tiek pievērsta bērnu samaitāšanai. Latvijā “pirmās bezdelīgas” bija bēdīgi slavenās Labklājības ministrijas izdotās bērnus dezorientējošās grāmateles. Taču Latvijas valsts un latviešu tautas nākotne nav Viņķeles, Rinkēviča un “Mozaīkas” varavīkšņainajos sapņos, bet tradicionālās, veselīgās un morāli stiprās ģimenēs. Mums nav vajadzīgs ne Eiropas pārspīlētais liberālisms, ne skandināvu perversais kultūrmarksisms. Latvijai laiks atgriezties pie Dieva nemainīgajiem likumiem un gadsimtos izveidotajām tautas tikumisko vērtību normām.

Dievs, sargi mūsu bērnus no Eiropas pseidovērtībām!

© Ervīns Jākobsons. Pārpublicēšanas vai citēšanas gadījumā atsauce uz autoru un interneta vietni www.laikmetazimes.lv obligāta.

Līdzīgie raksti:

    Nekas nav atrasts

Komentāri (2)

  1. No sociālajiem tīkliem.

    ****

    Ilgvars Blūmentāls, 26.jan. 16:46

    Raidījumi tiešām briesmīgi un nav skatāmi atpalikušām nomales tantēm un niknām mātēm.

    Bet man jautājums raksta autoram - ja Tev ir blogs, bloglapa un tai ir sekotāji, kas Tev, Ervīn traucē tur izveidot alternatīvu un KVALITATĪVU sekciju bērniem? Uz priekšu un - laimi!

    Ervīns Jākobsons, 26.jan. 17:45

    Jā, klipiņš ir jautrs, dziesmiņa arī, jo īpaši, ja nesaprot zviedru mēli. Viss ir trakot smuki un mīļi, tikai… Vai tev liekas normāli, ka par bērnu ekrāna varoņiem kļūst šādi tēli? Un vai bērniem tik agrīnā vecumā būtu jāmāca, kas ir pi..ītis un pe..ņa un ko ar tiem dara?

    Ir patiešām skumji, ka cilvēkus, kam vēl šajā liberāļu paradīzē saglabājušās kādas vērtības un sapratne par to, kas ir, bet kas nav pareizi, tu nievājoši nosauc par “atpalikušām tantēm”. Nu, bet katram savs.

    Dace Bruvere, 26.jan. 20:17

    par tavu perverso domaashanu un uzskatiem, Ilgvar, diez vai te vairs kaadam ir iluuzijas.

    Erviins aciimredzot nespeej radiit beernu raidiijumus, bet toties spej briidinaat vecaakus pasekot liidzi, ko beerni skataas un kas viniem taadeejaadi tiek iemaaciits.

    Ilgvars Blūmentāls, 26.jan. 20:24

    Vai viņš brīdina zviedru vecākus (vienlaicīgi čīkstot par veco Eiropu)?

    Arnolds Krastiņš, 27.jan. 09:15

    Vai viņš brīdina zviedru vecākus? Jautājums muļķīgs. Tad viņš rakstītu zviedru medijā. Viņš brīdina latviešu vecākus, lai tiem rastos imunitāte un savlaicīgi tiktu noslēgts ceļš sūdu straumei.

    ****

    laima karklina, 26.jan. 17:19

    es varu tikai brīnīties, cik veikli jūs, cilvēki, mākiet sameklēt visādas mīzalstrūklas un kakaiņus. varbūt kāds zina ko vērtīgu, ko var noskatīties?

    Ervīns Jākobsons, 26.jan. 17:32

    Šis nebija raksts pat kristīgiem TV raidījumiem. Domāju, ka katrs kristietis, kam tādi interesē, jau sen tos sameklējis vai nu TV piedāvājumā, vai internetā, un skatās.

    Šis raksts bija kā brīdinājums un piemērs, kas notiek liberālajā Eiropā, bet galvenais - var notikt arī pie mums. Jo brīdināts cilvēks ir modrāks un zina, no kā uzmanīties. Tu vari neinteresēties par to, skatīties un domāt tikai visu pozitīvo, bet, kad tavs bērniņš paaugsies, viņš iespējams tev nemaz neprasīs, ko skatīties, bet skatīsies, kas pašam patīk. Tāpēc ir svarīgi kaut ko tādu nemaz nepieļaut Latvijā.

    laima karklina, 26.jan. 17:52

    pirmai rindkopai nepiekrītu. info par kakučiem nu jau otro reizi sastopu. cilvēkiem nez kāpēc to patīk labāk reklamēt. es pati tomēr daudz labāk gribētu dzirdēt, ko citi kristiesi iesaka kvalitatīvu skatīties, ko bērniem ieteikt.

    jo vairāk tām kaku padarīšanām pievērsīsim uzmanību, jo gluži netīši tās sāks palikt arvien normālākas, pierastākas. tāpat ar homoseksualisma propagandu - to reklamē visi - gan tie, kas par, gan tie, kas pret. jēga ir cīnīties tikai “PAR”, cīņa “pret” ir ūdens liešana uz pretinieka dzirnavām. nevajag būt muļķiem.

    Neiet runa par to, ka kaut ko vajag noslēpt, protams, ka modrībai jābūt, bet vrb vērts aizdomāties, ka katram sējumam būs kāda raža. par to vērts padomāt, pirms sēt.

    Ervīns Jākobsons, 26.jan. 19:22

    Arī taisnība. Tikai baidos, ka, ja par šādām lietām nerunās skaļi, būs cilvēki valdības un citās aprindās, kas klusu un lēni bīdīs savas idejas un likumus, ka mēs to nemaz nepamanīsim. Mēģinājumi jau bijuši un tikai tāpēc, ka cilvēki par to runāja, pagaidām nekas nav sanācis.

    Bet par vienu varu piekrist - mums daudz vairāk vajag runāt par pozitīvo un svētīgo. Ir jau “Laikmeta zīmēs” arī šādi raksti. Es pat domāju, ka vairākumā…

    ****

    Mārtiņš (Marchello), 27.jan. 12:38

    Jūs nu gan tikko kā pamodušies.

    Visai progresīvajai cilvēcei mājās nav TV, kas jau sen ir atzīts par novecojušu un kaitīgu izgudrojumu, kā arī tukšu propagandas līdzekli. Ārā ir jāmet televizors un bērni jāaudzina pašam, nevis jāuztic šis darbs televizoram.

    Dace Bruvere, 27.jan. 12:41

    loti shaurs skatiijums. man nav tv, bet citiem ir, un man nav vienalga, kaadaa pasaulee augs mani beerni un mazbeerni.

    Mārtiņš (Marchello), 27.jan. 12:47

    Visu pasauli uzreiz izlabot neizdosies, vajag sākt ar sevi un savu ģimeni. Tev būs bērni jāaudzina skaidrojot, ka apkārtējā pasaule ir jukusi, nekur neliksies.

    Dace Bruvere, 27.jan. 13:03

    es zinu, jau saaku. peec tam, kad meitina atnaaca no skolas (peec “vecumam atbilstoshas”, kaa tik soliits ieprieksh, seksuaalaas audzinaashanas stundas) un teica braaliitim: tev jaakluust par geju, jo tas ir cool…

    katram tak reiz pienaak briidis, kad draugos saak klausiities vairaak nekaa vecaakos… un ja veel skola paliidz draugu, ne vecaaku viedokli balstiit… plus tv… plus viss, kas apkaart…

    ✿ Liesma✿ Jekabsone✿, 27.jan. 14:22

    Tev nopietni tas gadijums skolá?

    Pie mums vél pagaidám skolá nav nekas táds dzirdéts, bet maijá bús referendums par viendzimuma laulíbám, tauta jau tiek noskanota uz attiecígo vilni ar “statistiku”, péc kuras 60% esot PAR, Masu médijos raksta, ka Irija ir palikusi modernáka un mazák aizspriedumaina, bet radiopárraidés tradicionálo daudzbérnu gimeni attélo ká sabiedríbai un valstij kaitígu parádíbu.

    Jau laicígi tiek gatavoti grozijumi adopcijas likumá… referendums faktiski tikai keksítim, balsis saskaitís ká vajadzés (ká jau parasti).

    Civilizácijas pasiznícinásanás tuvojas neizbégami.

    Dace Bruvere, 27.jan. 15:37

    jaa, pirms tam saneemu veestuli, ka taada runaashana buushot, par pubertaati, droshiibas aspektiem u.c. vecumam piemeerotiem dzimumaudzinaashanas jautaajumiem. praktiski iesaaka ar vissvariigaako - gejiem, par ko ieprieksh nekaadi nebriidinaaja.

    vnk vaaks, tas viss, kas notiek, praatam neaptverami. pat kristiigajaas draudzees tas viss ievieshas, atklaati homoseksuaalaas attieciibaas dziivojoshi maaciitaaji utt. nav briinums, ka islams arvien vairaak izplataas arii balto viduu, tie vismaz atklaati neatziist ko taadu, kaut gan praksee piekopj veel ne taa vien.

    referendumi ir tikai tautas nomierinaashanai domaati, kas gan vairs tiem tic. par Skotijas neatkariibu arii iists farss te bija.

    ✿ Liesma✿ Jekabsone✿, 27.jan. 15:56

    Cik parádás zinas, tad katolu mác. seit dalás uzskatos - vieni kategoriski nelaulás viendzimumu, otri laulás… péc darbiem bús redzams, kas ir kas, kuri bazníckungi Sistémas kalpi, kuri Dieva…

    Dace Bruvere, 27.jan. 16:19

    shausmiigi veerot, kaa sabiedriibas viedoklis shajos jautaajumos burtiski mainas acu priekshaa. veel pirms nieka paaris gadiem tomeer bija cita aina, vismaz LV noteikti. nespeeju noticeet, ka esam tik viegli zombeejami.

    JURIS BUKOVSKIS, 27.jan. 14:38

    Sabiedrības inerto pamatmasu vienmēr ideologu veidotā sabiedriskā doma virza sev vajadzīgajā virzienā, vai tās vakar bija sarkanās komunisma tāles, vai šodien zilās nākotnes perspektīvas. Mainās tikai krāsas.

    To, ka iet uz galu, mēs saprotam, tas nekas nav jauns. Mēs jau varam tikai nodarboties ar to faktu konstatēšanu, ka atkal jauns likums pieņemts, kas to visu pietuvina, bet tā tāda pasīva vērotāja - vaimanātāja pozīcija. Piekrītu Mārtiņa uzskatam, jāsāk ar sevi un savu ģimeni, tālāk jau var savu pozīciju izteikt protesta akcijās vai parakstu vākšanas kampaņās.

    ****

    santa grafa, 26.jan. 14:52

    virsraksts ir vnk precīzs, bet man jau liekas, ka tajās dvēselēs tiek ielikts kas smagāks…

  2. Viendzimuma pāri NAV laulība - tā teikt, nejauciet “alusvēderu” ar grūtniecību :)

Uzraksti komentāru